25 Kasım 2012 Pazar

TEMPLE GRANDIN



Genç ve otizm hastası bir kadın dünyayı diğer insanlardan çok farklı olarak görmektedir. Hafızasına aldığı anlık olaylar ansızın gözlerinin önüne gelmekte ve bu durum ona, dünyaya çok daha derinlemesine bakabilme imkanı tanımaktadır. İnsanlarla diğer canlılar arasında yaşama dair bağlantılar kurabilmektedir. Onun bu iletişim becerileri Otizm kavramına çok daha farklı anlamlar yüklenmesine neden olur ve etrafındaki tüm insanlara bu becerileri ile yeni bir ufuk açma çabası içine girer. Ancak hayatı boyunca, kendisini çok farklı değerlendiren bütün bu insanlara unutamayacakları tecrübeler yaşatacak ve sevginin, merhametin ne demek olduğunu öğretecektir…
Temple Grandin’nin bu hikayesi gerçek bir hayattan alınma. Kendisi 1947 yılında Boston, Massachusetts’de doğmuş olan bir Otizm hastasıdır. Ancak hayata değer katma alanındaki çalışmaları ve özellikle hayvan içgüdüleri konusundaki başarılarıyla doktorasını tamamladıktan sonra, Colorado Eyalet Üniversitesinde profesörlük ünvanı almıştır. Aynı zamanda, filmde de anlatılacağı üzere; Hug Machine (Sarılma Makinesi) isimli bir ürün de icat etmiştir..
Hayatıyla, eserleriyle ve yaptıklarıyla dünyaya adını altın harflerle yazdırmış olan Temple Grandin’in biyografi filmi mutlaka izlemenizi öneriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder